Fundatia Umanista Dr. Mioara Mincu

Educatie Pentru Sanatate

Educatorii pentru sănătate la Școala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu”

În cadrul programului național „Școala altfel”, al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul copiilor preșcolari / elevilor, școala noastră a desfăşurat o activitate susţinută de un grup reprezentativ, format din: prof. Aurelia Șova – director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Gelu Costache – șef al Catedrei Balneofiziokinetoterapie și Recuperare, prof. Cristina Costache, prof. Anca Mihai și elevi ai anilor I şi III, calificarea Asistent Medical Generalist, dedicată elevilor şi profesorilor Școlii Gimnaziale „Dr. Mioara Mincu” din Conțești (jud. Dâmbovița). Astfel, au fost prezentate teoretic şi demonstrate practic, într-o manieră interactivă, tehnicile de prim ajutor în cazul victimei inconştiente, ȋn cazul obstrucţionării căilor aeriene, a hemoragiilor şi arsurilor. De asemenea, activitatea a cuprins şi prezentări ale regulilor de igienă generală, igienă orală, igienă posturală, de nutriţie şi, nu în ultimul rând, o prezentare a atitudinilor şi regulilor comportamentale în cadrul gupului, pentru a reuşi în managerierea situaţiilor conflictuale.

Entuziasmul, atenţia şi interesul elevilor au fost admirabile, dovedind încă o dată valoarea activităţilor educative non-formale susţinute în cadrul parteneriatului educațional dintre Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” şi Şcoala „Dr. Mioara Mincu” din Conteşti.

Toţi participanţii au primit din partea şcolii noastre rechizite personalizate, dulciuri şi cărţi. Iar satisfacţia noastră a fost bucuria citită în ochii copiilor.

prof. Cristina Costache

Misiunea Fundatiei Umaniste Dr. Mioara Mincu

Fundatia Umanista Doctor Mioara Mincu a pornit, drumul este lung si nu tocmai usor. Ne dorim sa insufletim si sa schimbam mentalitati, sa dam curaj oamenilor sa-si modifice obiceiuri de viata instituite poate in multi ani, sa formam copii si tineri care apoi sa-si influenteze spre schimabare parintii si bunicii. Toate eforturile pentru a sustine pledoaria educatiei pentru sanatate. Un soi de misionariat in care ne sprijinim pe convingerea ca Romania este tara europeana cu vechime istorica importanta si care va continua sa fiinteze multa vreme de acum incolo. Nu ne este indiferenta starea de sanatate individuala sau a societatii in care copii nostril vor creste si se vor forma. Nu credem ca trebuie sa ne gonim talentele, varfurile si oamenii capabili. Vrem ca oamenii sa poata avea alternative de informare si dezvoltare personala, si altele decat media intoxicata si suferinda sau formele culturale importate.

 

Contact

Directie: 
Prof. Univ. Dr. Alexandru Ioan Mincu ,
Director Executiv :alexandru.mincu @ fundatiamincu.ro
Telefon / fax : + 40 21 312 23 88

Secretariat: 
Jurist Ginica Bruma, Secretar General :
ginica.bruma @ fundatiamincu.ro
Telefon / fax : + 40 21 312 23 88

Adresa: Str Radu de la Afumati nr. 57